Gove biedt innovatieve oplossingen voor de industrie,
voertuigtechniek, techniek en designwereld.
Gove sluit aan in het voortraject bij materiaalkeuze,
montage, techniek en praktische toepasbaarheid.

  • Home
  • Project informatie
  • Gove winnaar European Aluminium Award 2014

Gove winnaar European Aluminium Award 2014

Gove is, samen met stichting het Observatorium, trotse winnaar geworden van de European Aluminium Award 2014. De prijs is verkregen voor de productie en constructie  van het kunstwerk Genothek München. De Genothek is een openlucht bibliotheek geïnspireerd door de menselijke DNA-structuur en biedt plaats voor 6.000 boeken. Ieder boek telt 1.000 pagina’s die nodig zijn om de menselijke DNA-structuur te beschrijven.

Winnaar overall juryprijs


In verschillende categorieën waren er prijzen te winnen. Zo was er een publieksprijs, prijs voor jongste talent en een overall jury prijs. De Genothek heeft de overall juryprijs gewonnen voor de beste bijdrage aan ‘Aluminium for Future Generations’.  Een onafhankelijke internationale jury heeft de stemmen voor de winnaars uitgebracht. 

Het Observatorium
Het ontwerp van het kunstwerk is gerealiseerd door de opdrachtgever: het Observatorium. De stichting was in eerste instantie op zoek naar een lasser voor de constructie. Via het Aluminium Centrum zijn de medewerkers van het Observatorium bij Gove terechtgekomen. Serge van der Goes, directeur van Gove, kreeg een tekening van het kunstobject te zien zonder verdere specificaties. “Binnen enkele dagen had ik mijn concept en offerte klaar. Uiteindelijk heeft het Observatorium voor ons als samenwerkingspartner gekozen. Vanaf dag één vormde wij een hecht team met het Observatorium”, aldus Serge.

Innovatieve oplossing

Na het zien van de tekeningen dacht Serge meteen aan een constructie van aluminium extrusieprofielen. De opdrachtgever dacht in eerste instantie aan een constructie van aluminium platen, maar koos uiteindelijk voor de uitvoering van Gove. Serge heeft voor het project drie symmetrische aluminium extrusieprofielen ontwikkeld die je eenvoudig in elkaar kunt klikken. De innovatieve oplossing is functioneler, goedkoper, constructief sterker en uiteindelijk duurzamer. De profielen klik je eenvoudig in elkaar zodat je de verbindingen en bevestigingsmaterialen niet ziet, wat een mooi aanzicht geeft.    

Testfase en logistiek proces

De basis van het kunstwerk is in de loods in elkaar gezet. Zo kon van te voren getest worden of alles goed werkt. De losse onderdelen zijn per vrachtwagen vervoerd. Vooraf is berekend dat het geheel precies in een vrachtwagen past. “Door de intensieve en zorgvuldige voorbereiding waren we daar binnen 1,5 dag klaar.  We hadden wat tijd over, dus konden we mooi nog even het Oktoberfest bezoeken. Dat hadden we wel verdiend!”, lacht Serge.

 

Terug naar boven