Gove biedt innovatieve oplossingen voor de industrie,
voertuigtechniek, techniek en designwereld.
Gove sluit aan in het voortraject bij materiaalkeuze,
montage, techniek en praktische toepasbaarheid.

Machinepark van Gove

In het machinepark staan verschillende types machine. Om het aluminium en RVS optimaal te kunnen bewerken hebben wij de CNC-freesbank DMC 1035, de 5-assige FTC -350 LY draaibank, een tiglas-automaat met koude draadtoevoer en manipulator. Daarnaast hebben we het nodige handgereedschap voor het ambachtelijke werk of werkzaamheden die met de hand beter zijn uit te voeren. Binnen het machinepark van Gove werken wij alleen met de metaalsoorten aluminium en RVS. Staal wordt absoluut vermeden. Zodra staal in aanraking komt met aluminium kan contactcorrossie optreden.

CNC-freesbank DMC 1035

Gove maakt gebruik van de CNC-freesbank DMC 1035. Een prachtige machine die net even wat groter is dan de gemiddelde freesbank. De DMC 1035 met plaats voor 20 gereedschappen kan tijdens het bewerken de gereedschappen automatisch wisselen.

Freesbereik in één opspanning van de DMC 1035:

  • X = 1.035 mm
  • Y = 560 mm
  • Z = 510 mm

De DMC 1035 biedt veel mogelijkheden. Hierdoor kunnen de meest uiteenlopende werkstukken worden gefreesd en is het mogelijk de grotere formaten te bewerken.

5-assige FTC -350 LY draaibank

Wij beschikken over een 5-assige FTC -350 LY draaibank met aangedreven gereedschappen en y-as. De draaibank heeft een asdoorvoer van 50 mm met een stafaanvoer tot 50 mm en y-as met 80 mm totaalbereik. De machine zorgt voor een efficiënte werkwijze. De gewenste bewerkingen zijn eenvoudig in te voeren en de machine voert de opdracht uit. Grote producties zijn hierdoor mogelijk met behoud van snelle levertijden en kwaliteit.

TIG-lasautomaat

Gove maakt gebruik van een TIG-lasautomaat met koude draadtoevoer en manipulator ofwel lasdraaitafel. De draadtoevoer wordt hierdoor automatisch verzorgd. Het voordeel is een hogere kwaliteit en een hogere snelheid van het lassen. Dit komt door een vermeerdering van het amperage en loopsnelheid wat in hogere lassnelheid resulteert.

Manipulator

Een manipulator zorgt ervoor dat het werk van mensen sneller, veiliger en kwalitatief beter is uit te voeren.

Handwerk

Naast deze CNC-machines hebben we nog een kantbank en een schaar van drie meter. Dit is voor het ambachtelijke handwerk. Voor sommige behandelingen is het nog steeds beter om gebruik te maken van het handgereedschap.

Vragen over ons machinepark? Neem gerust contact met ons op.