Gove biedt innovatieve oplossingen voor de industrie,
voertuigtechniek, techniek en designwereld.
Gove sluit aan in het voortraject bij materiaalkeuze,
montage, techniek en praktische toepasbaarheid.

  • Home
  • Project informatie
  • De Grounddock

Grounddock

Opdracht:   Grounddock
Materiaal:   Aluminium
Jaar:            2013/2014

Grounddock

De Grounddock is een product gericht op de uitvaartbranche en komt voort uit de vraag van begrafenis-ondernemers. Om een grafkist te kunnen plaatsen, moet eerst een gat gegraven worden. Het is confronterend voor de nabestaanden als zij de grond naast de kist zien liggen. De grond moet dus snel en efficiënt vervoerd worden. Om dit proces voorspoedig te laten verlopen is de Grounddock ontworpen. De grond kan direct in de afzetbakken van de Grounddock geplaatst worden. De Grounddock kan vervolgens eenvoudig vervoerd worden naar een gewenste plaats uit het zicht van de nabestaanden. De grond blijft erin zitten. Na de plechtigheid kan de Grounddock teruggereden worden en kan de grond eenvoudig worden teruggestort.

De Grounddock voor de uitvaartbranche

De Grounddock richt zich in eerste instantie specifiek op de uitvaartbranche. De grootste voordelen op een rij:

•    Snel en efficiënt vervoer van grond
•    Opslag van grond en/of zand
•    Kostenbesparend en veilig werken
•    Comfortabel voor de medewerkers (niet kruien)

Positieve testfase

Van ontwerp tot uitvoering is volledig gerealiseerd door Gove. Het project is in 2010 gestart. De Grounddock is inmiddels een jaar lang zeer intensief getest. Op dit moment zijn de eerste testmodellen in gebruik op diverse begraafplaatsen.
De reacties zijn uiterst positief en de verwachting is dat binnen afzienbare tijd de eerste modellen verkocht worden. Het is ook mogelijk om de Grounddock te leasen.

Grafbekisting

Om tijdens het graven, of de uitvaart te voorkomen dat de graven instorten is een grafbekisting ontworpen. De aluminium grafbekisting, of bekistingsysteem is stevig, robuust en functioneel. Zo kunnen grafdelvers en nabestaanden veilig en comfortabel werken.

Bekistingsringen

De grafbekisting bestaat uit drie bekistingsringen. De bekistingsringen worden toegepast als grafstudwanden en zijn van aluminium gemaakt. Tijdens de ontwerpfase is rekening gehouden met de beperkte ruimte op begraafplaatsen. De ring met de grootste afmeting wordt als eerste ingegraven. De kleinste ring wordt het laatst en diepst aangebracht, maar als eerst verwijderd. Door de ringbekisting en het fasegewijs dieper graven wordt de groeve constant gestut en veilig op diepte gebracht. Iedere ring bestaat uit vier losse delen, waardoor de bekisting eenvoudig te plaatsen en verwijderen is.

Andere doeleinden

Middels kleine aanpassingen kan de Grounddock voor andere doeleinden gebruikt worden. Met een vermogen van 2000 kilo om te heffen en vervoeren en een maximale koppel van 650 Nm beschikt dit product over unieke eigenschappen. De Grounddock is ook toepasbaar in de bouw. Het is mogelijk om rupsen onder de banden te plaatsen en zwaar transport te verrichten.

Interesse in de Grounddock?

Interesse in de Grounddock voor andere doeleinden? Neem gerust even contact met ons op en wij denken graag met u mee.

 

Terug naar boven